lasitettu terassi sunhouse header

suunnitteluvaihe

Minne terassi kannattaa sijoittaa?

Erkka

Moni rakentaja pohtii terassin sijoittelupaikkaa. Minkälainen terassi taloon sopii ja ennen kaikkea, mihin se tulisi sijoittaa?

terassin sijoittaminen

Lataa arkkitehdin 10 vinkkiä talomallin valintaan!

Perussääntönä on, että terassi, kuten rakennuksen pääoleskelutilakin, tulisi sijoittaa päänäkymän suuntaan, mutta mielellään ei olohuoneen ja ruokailutilan eteen. Tämä on selkeä sääntö, jota arkkitehdit saavat suunnitellessaan tiuhaan perustella. Moni kun ajattelee terassin kuuluvan olohuoneen eteen, jotta saadaan sama maisema kuin olohuoneestakin. Mikäli terassi kuitenkin sijoitetaan näiden huoneiden eteen, sisältä ulos katsottaessa nähdään terassin kalusteet ja kaiteet. Silloin suurista ikkunoista aukeava kaunis näkymä menee hukkaan. Jos suuri oleskeluterassi voidaan sijoittaa talon sivulle, saadaan nauttia samasta maisemasta kuin tuvasta, ilman että kummankaan toiminnot tai näkymät heikkenevät. Myös terassin kattaminen on usein helpompaa ja tyylikkäämpää, jos se sijaitsee muualla kuin päämaiseman edessä.

terassin sijoittaminen

Terassin sijoittelua pohtiessaan kannattaa miettiä, mikä on terassin tarkoitus. Suurelle osalle terassi on eräänlainen olohuone ja ruokailutila ulkosalla: siellä vietetään aikaa, sinne katetaan aterioita. Näinpä loogisin sijoittelu terassille on keittiön rinnalla, sillä näin arjen toimet helpottuvat. 

Lue myös kannattaako terassi lasittaa >>