ihmiset heroheader_1.jpg

Sunhousen tarina ja arvot

Sunhouse on moderneja puutaloja suunnitteleva ja toimittava suomalainen yritys. Talomme ovat tyylikkäitä, toiminnoiltaan mietittyjä sekä materiaaleiltaan kestäviä ja ekologisia. Sunhousesta saa ammattitaitoista apua suunnitteluun ja rakentamiseen. Henkilökunta koostuu kokeneista suunnittelijoista ja rakennusalan ammattilaisista, joita ohjaa halu tehdä persoonallisia koteja persoonallisille ihmisille. Yritys on perustettu 2007. Sunhousen perustajalla, toimitusjohtaja Kalle Oikarilla syntyi ajatus perustaa taloyritys, joka poikkeaa alan muista toimijoista – asiakkaiden eduksi.

 

"Iloisella meiningillä syntyy iloisia taloja ja asukkaita"

 

Idea erilaisesta pientalotoimittajasta

Kalle on ollut rakennusalalla koko ikänsä. Jo ennen rakennusarkkitehdin koulutusta hänellä oli oma rakennusliike, joka pystytti hirsitaloja. Monet timpurit muistavat yhä Kallen rauhallisena ja määrätietoisena rakentajana, jonka kanssa oli ilo työskennellä. Suunnittelijakoulutus muutti elämän suunnan. Pientalojen suunnittelusta tuli Kallen ja hänen opiskelutoverinsa Inga Oikarin päätyö. Kalle suunnitteli ja myi Ingan kanssa valmispuutaloja 15 vuoden ajan alalla pitkään toimineiden talotoimittajien palveluksessa, kunnes aika oli kypsä oman yrityksen perustamiselle.

Suomalaisessa pientaloteollisuudessa toimivat yritykset ovat toimintatavoiltaan hyvin samankaltaisia. Talomalleissa ei ole selvästi havaittavia eroja ja nopealla vilkaisulla huomaa, kuinka kaukana talomallien muotoilu on tämän päivän tarpeista.

 

"Yksilölliset ja ammattitaidolla muotoillut valmistalot ovat Suomessa harvinaisuus."

 

Yksi syy tähän voi olla tuotantolähtöinen ajattelu. Pientaloteollisuuden tuotantolinjat rajoittavat rakennusten muotoilua. Ajassa pysyminen vaatisi jatkuvia muutoksia yritysten investoimiin, kalliisiin tuotantolinjoihin ja tähän harvalla toimijalla on varaa. Syntyy tilanne, että talojen ulkonäköä ja ominaisuuksia ohjaa enemmän vuosikymmeniä sitten kehitetyt, raskaat tuotantolinjat kuin asiakkaiden toiveet ja unelmat.

Tästä tilanteesta syntyi Kalle Oikarille ajatus toimia eri tavoin ja perustaa yritys, joka pystyy toimittamaan asiakkaille yksilöllisiä, tyylikkäitä ja ajanmukaisia puutaloja, kuitenkin järkevään hintaan. Kallen idea oli yhdistää arkkitehtisuunnittelu ja talotoimitus kustannustehokkaaksi paketiksi. Varsinkin vapaa-ajan talojen tilaajissa tuntuu olevan lisääntyvässä määrin ihmisiä, jotka haluavat yksilöllisiä ja ajan hengen mukaisia taloja. Nämä ihmiset eivät tyydy massatuotantoratkaisuihin, vaan poimivat asumisideansa kansainvälisistä sisustus- ja arkkitehtuurijulkaisuista sekä erilaisista yhteisöllisistä kuvapalveluista internetissä.

L2 alaterassi.jpg

Puutaloja precut-järjestelmällä

Precut-järjestelmä valikoitui jo varhain tuotantojärjestelmäksi. Siinä puurakennuskomponentit esivalmistetaan tehtaalla ja kootaan rakennukseksi työmaalla. Precut-järjestelmä on osoittautunut parhaaksi järjestelmäksi suunnitella ja toteuttaa yksilöllisiä taloja kustannustehokkaasti.

Miksi sitten puutaloja? Kallen ja Ingan harvinaisen laaja kokemus puurakentamisesta – yli 600 rakennuksen suunnittelu ja toteutus – on osoittanut kuinka ylivertainen materiaali puu on oikein käytettynä. Hengittävyys, terveellinen sisäilma, helppo työstettävyys, suunnittelun vapaus, akustiset ominaisuudet, lämpimyys ja luonnollisuus, siinä muutamia ainutlaatuisia ominaisuuksia. Kävely Porvoon tai Rauman vanhassa kaupungissa osoittaa kuinka tunnelmallista ympäristöä voi synnyttää puurakentamisella. Tärkeä syy on myös, että puusta rakentaminen on yksi suurimmista ilmastonmuutosta ehkäisevistä toimenpiteistä, joita ihminen voi elinaikanaan tehdä.

 

 

Asiat, jotka ovat meille tärkeitä

 

precut_runkorakenne_rakennusvaihe_72ppi.jpg

“Rehellisyys maan perii.”
Koska olemme suunnittelijoita ja pyrimme luomaan parempaa ympäristöä, kuuntelemme asiakasta aina erittäin tarkasti. Emme pyri myymään tuotteitamme hinnalla millä hyvänsä, vaan suosittelemme ensisijaisesti ratkaisuja, jonka kokemuksen opettamina näemme kullekin asiakkaalle parhaiksi. Rakennushanke on aina merkittävä taloudellinen ja ajallinen investointi, jota on harkittava tarkoin ja ammattitaidolla.

“Laatu ennen määrää, vähemmän mutta parempaa.”
Uskomme, että on yhä enemmän ihmisiä, joille laatu on määrää tärkeämpää. Tiedämme, että tilavat kodit ja vapaa-ajan asunnot ovat ylellisiä, mutta avaruutta ja tilavaa tunnelmaa voidaan synnyttää myös muuten kuin pinta-alaa kasvattamalla. Valoisuus, tilan tuntu, pitkät näkymät, suuret lasipinnat – taitavalla suunnittelulla voidaan nipistää pinta-alasta ja siirtää säästyneet kustannukset parempiin materiaaleihin.

“Kauneus, kestävyys, käyttökelpoisuus.”
Roomalainen Marcus Vitruvius Pollio, kirjoitti vuonna 25 ennen ajanlaskumme alkua arkkitehtuuria käsittelevän teoksen, jonka mukaan arkkitehtuurissa pitää pyrkiä kolmeen päämäärään: kauneuteen, kestävyyteen ja käyttökelpoisuuteen (venustas, firmitas, utilitas). Määritelmä ei ole vanhentunut 2000 vuodessa. Pidämme määritelmää rakennuksen arvon säilymisen lakina. Edellä mainitut osa-alueet tulevat olla harmoniassa keskenään, yksikään kolmesta ei saa hallita muita.

“Parempi maailma jälkipolville.”
Rakentaminen on toimenpide, jossa yleensä kulutetaan lyhyessä ajassa suuri määrä luonnonvaroja. Samalla luodaan jotain, joka seisoo samassa paikassa ainakin 100 vuotta. Kuinka osaisimme olla tarpeeksi kauaskatseisia? Kuinka varmistamme sen, että luonnonvarat riittävät jälkipolville ja että meidän synnyttämät luomukset tuntuvat jälkipolvienkin mielestä hyviltä? Mielestämme ajan trendien seuraamisen sijaan rakentamistyöhön ryhtyessä on katsottava vuosikymmenten päähän. Yksinkertaisin tapa luonnonvarojen säästämiseen on käyttää rakentamisessa puuta mahdollisimman paljon sille sopivissa paikoissa. Toinen kauaskatseinen keino on olla tinkimättä hyvästä suunnittelusta. Suunnittelukulut ovat suhteessa hyvin pieni osa kokonaiskustannuksia.

“Enemmän aurinkoista asennetta.”
Rakennusala on tarkasti valvottu ja kontrolloitu ala, siellä näkee paljon totisia torvensoittajia. Ehkä siksi ala on myös yllättävän epäinnovatiivinen. Meidän mielestä rakentamisen tulisi olla hauskaa. Iloisella mielellä tulee hyviä ideoita. Väitämme, että jokaisella on luontainen tarve ikioman pesän rakentamiseen. Oma pesä on tärkeä ja henkilökohtainen paikka. Sen on oltava sisältä turvallinen ja positiivista energiaa tuottava. Ulospäin sen tulee viestiä omistajastaan jotain olennaista. Herkkiä pesiä ei rakenneta vakavissa tunnelmissa. Uuden talon tulee olla omistajalleen suuren ilon aihe. Hyvä talo luo joka päivä riemua ja onnellisuuden tunnetta asukkailleen. Mielestämme iloisella meiningillä syntyy iloisia taloja ja asukkaita.

Ota yhteyttä Sunhouseen!