Yritys ja ihmiset heroheader.jpg

VAPAA-AJAN ASUNTO ASKOLASSA

Jorma Turunen

“Rakennuspaikkamme on suvussa kulkenut vapaa-ajan viettopaikka, johon appeni oli aikanaan hirsitalon tehnyt, mutta se oli kärsinyt vesivahingoista ja maa oli elänyt perustusten alla niin voimakkaasti, että taloa ei kannattanut enää säästää. Myös vanha rantarakennus purettiin huonokuntoisuuden vuoksi, jolloin uuden suunnittelulle tuli tilaa. Tyttäremme löydettyä Sunhousen, rakennusta ryhdyttiin suunnittelemaan meidän kakkoskodiksi ja perheen vapaa-ajan viettopaikaksi. Suunnittelun isot linjat löytyivät varsin nopeasti. 

Nyt tarkasteltuna rakennus on ehdottomasti oikeassa paikassa ja maisema on läsnä koko ajan.Alussa tuntui että rakennus olisi iso mutta se varmaankin johtui siitä aiemmasta mökistä. Rakennus on suunniteltu kahden sukupolven perheille ja nyt sen kokokin tuntuu sopivalta. Se katkaisee näkymän tieltä rannanpuoleiselle pihalle, jossa yksityisyyttä kaivataankin. Alusta lähtien rakennus on tuntunut omalta. Terassin kattoikkuna on sympaattinen ja persoonallinen yksityiskohta, jonka Sunhouse ja heidän timpuriporukkansa tekivät pieteetillä. Talotoimitus oli erittäin sujuvaa. Tavarat tulivat ajallaan. Niitä ei tarvinnut odotella.

Vielä ei ole paljoa asuinkokemusta kertynyt, jotta voisi sanoa olisiko jotain tehnyt toisin, mutta iso kuva kokonaisuudesta on ainakin selvä edelleen. Ehkä terassin takan jättäisin nyt tekemättä, mutta katsotaan nyt kun siellä asutaan. Erityisesti jäi mieleen rakentamisen nopea eteneminen Sunhousen asennusvaiheessa, vaikka tammikuu on pakkasaikaa. Jälkiviisaana voisi ehkä todeta, että olisivat saaneet tehdä loputkin kun se sujui niin näppärästi. Toisena voisi mainita, vaikka tiedettiin, että perustukset olivat ongelma puretussa talossa, perustusten paalutus tuli kuitenkin budjettiin lisäyksenä. Suosittelen Sunhousen palvelua ja tuotteita lämpimästi.”

 

KATSO KUVAT VALMIISTA RAKENNUKSESTA

Askolan Juornankylään nousi maatalomainen huvila >>

Asiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto AskolassaAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto AskolassaAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto AskolassaAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto AskolassaAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto Askolassa

Laske arkkitehtisuunnittelun hinta

 


 

LUE MYÖS

Asiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto Sastamalassa

Asiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto Pusulassa

Asiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto Kemiönsaaressa