Yritys ja ihmiset heroheader.jpg

VAPAA-AJAN ASUNTO LEMPÄÄLÄSSÄ

Anne Ivanoff

“Mökki rakennettiin ympärivuotiseen vapaa-ajan viettoon. Olen ollut 10 vuotta ulkomailla ja todennäköisesti tulen vielä viettämäänkin ulkomailla paljon aikaa. Silloin on ihanaa että on joku kiinnekohta Suomessa ja pääsee välillä nauttimaan Suomen ihanasta luonnosta. Olen ollut kyseisessä paikassa pienestä pitäen ja sukulaiset ja ystävät ovat lähellä. Kaiken kaikkiaa koko rakentamisprojektiin kului aikaa enemmän kuin olin kuvitellut, mutta toisaalta ehti suunnitella ja miettiä asioita tarkemmin. Ensirakentajalle asiaan kuului paljon uusia asioita. Piti jatkuvasti miettiä ja tehdä päätöksiä mitä ihmeellisemmistä asioista – onneksi oli kuitenkin asiantuntijoita joille pystyi delegoimaan hankalimmat päätökset. Sunhousen vahvuus oli se, että pystyi suunnittelemaan sellaisen mökin kuin itse tarvitsi ja halusi. Arkkitehti kuunteli ja teki unelmasta totta.

Halusin isot yhtenäiset oleskelu ja keittiötilat ja ajatuksena oli että vain yksi makuuhuone päämökkiin. Makuutilaa on tarpeeksi vanhassa puumökissä sekä saunamökissä ja tarvittaessa voi rakentaa aittoja. Arkkitehti ehdotti L:n muotoista rakennusta mikä sopi tontille hyvin. Nyt on ihana iso suojattu terassi etelään ja kaunis näköalaterassi järven suuntaan ilta-aurinkoon ja aamu-aurinkoon. Oleskeluun tuo väljyyttä terassit ja useat ovet terasseille. Kun olen asunut Sunhouse -talossa pari vuotta, niin edelleenkin eniten lämmittää valoisuus, ikkunat, muoto ja terassit sekä kokonaisuus luonnon kanssa. Helsingin asunto vaikuttaa kovin pimeältä ja vetoisalta verrattuna mökkiin.

Lopputulos oli omaakin kuvitelmaa parempi. Ihan pieniä asioita lähtisin muuttamaan jos rakentaisin uudestaan esim. Infrapunasaunasta tuli aivan liian pieni. Pidän erityisesti talon valoisuudesta ja ikkunoista, muodosta ja terasseista. Kokonaisuus luonnon kanssa on upea. Kaikki talotoimitukseen liittyvä sujui minulle päin niin kuin piti. Isoja yllätyksiä ei ollut. Minulla oli onneksi hyvät tekijät sekä Sunhouse että paikalliset rakennuttajat. Itselle jäi eniten mieleen kesä, jonka asuin vanhassa mökissä ja katselin kun timpurit rakensivat taloa. Oli hauskaa nähdä konkreettisesti miten hommat etenivät sekä osallistua itsekin töihin sekä siirtyä kolmen aikaan kun työmiehet olivat lähteneet istumaan isolle terassille grillaamaan. Sunhousen palvelua ja tuotteita suosittelen lämpimästi – eritoten jos haluaa standardista poikkeavan talon ja on itsellä paljon toiveita. Sunhousen toimitustavalla oli mahdollisuus toteuttaa kaikki omatkin unelmat.”

Asiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto Lempäälässä

Yllä: Annen talon luonnoskuva. Alla: Talosta kertova artikkeli Oma koti kullan kallis -lehdessäAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto Lempäälässä

Asiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto LempäälässäAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto LempäälässäAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto LempäälässäAsiakkaat kertovat: Vapaa-ajan asunto Lempäälässä

 

Laske arkkitehtisuunnittelun hinta