Talo Vahvaselkä _heroheader.jpg

raksablogi, asuntomessut 2017

Hillitty sisustus tukee skandinaavista arkkitehtuuria

Silja

Talo Vahvaselän sisustus on toteutettu yhdessä kalusteliike Vepsäläisen kanssa. Talon sisustuksen suunnittelusta ja viimeistelystä on vastannut Vepsäläisen sisustussuunnittelija Johanna Koistinen.

Sisustuksen suunnittelussa on tärkeää, että talosta tulee juuri asukkaidensa näköinen. Siksi sisustuksen suunnittelu lähteekin aina asiakkaiden tapaamisesta ja heidän toiveidensa kuuntelemisesta, Koistinen kertoo. Talo Vahvaselän asukkaiden toiveena oli, että talon henkeä ja arkkitehtuuria tukien, sisustuksessa näkyy luonnollisuus ja skandinaavisuus. Sisustuksen värit haluttiin pitää hillittyinä ja rauhoittavina, joten kirkkaita värejä on sisustusvalinnoissa vältetty. Kupari, ruskea ja konjakki toistuvat jokaisen huoneen väreissä sekä korostavat muuten vaaleita sisustusvalintoja.

Sunhouse - Talo VahvaselkäSunhouse - Talo VahvaselkäTalo Vahvaselän sisustusta suunniteltaessa oli kalustamisen keskipisteenä näyttävä ja korkea olohuone. Olohuoneen sisustusratkaisut määrittivät samalla koko muun talon tyylin. Olohuoneeseen haluttiin paljon tilaa perheen yhdessäololle, joten suuren sohvan ja ruokapöydän valinnalla oli suuri merkitys. Yli neljä metriä korkea huone korostaa kalusteita ja vaatii massiivia kalusteratkaisuja, jotta kalusteet eivät huku näyttävään huoneeseen. Olohuoneen katseenvangitsijana toimii huoneen keskelle sijoitettu, puinen ruokapöytä. Jatkettavan pöydän ääreen mahtuu jopa 12 henkeä istumaan, joten tilaa riittää koko suvulle ja ystäville. Pitkät pöydän päällä roikkuvat kauniit kellon muotoiset valaisimet korostavat tilan korkeutta.

Perheen makuuhuoneet on sijoitettu talon toiseen päähän. Vanhempien makuuhuoneen erikoisuuksia ovat italialainen pellavalla verhoiltu sänky sekä hauska pyöreä peili, jolla saadaan hieman lisätilan tuntua kapeaan huoneeseen. Matto on kuparin värinen, johon peilin rusehtava väri sopii täydellisesti. 

Perheen kahden pojan yhteiseen huoneeseen on avattavan vuodesohvan avulla suunniteltu tilaa yövieraille. Huoneessa on muuten hillittyjen värien tehosteena käytetty sinisiä yksityiskohtia lampussa sekä tekstiileissä. Myös perheen tyttären huoneessa on varavuode yökylävieraalle.

Tytön huoneessa on tehosteena hempeän roosan väriä. Huoneen seinälle sijoitetut puolikuun muotoiset tammiset hyllyt ovat hauska yksityiskohta. Talon seinät haluttiin pitää rauhallisina, eikä tauluja juurikaan seinillä näy, mutta eteiseen on sijoitettu neljä kaupunkiaiheista taulua perheelle tärkeistä kaupungeista.

Pihan keskeisimpänä elementtinä toimii puttigriini, jonka reunoille haluttiin jättää reilusti tilaa lasten leikeille. Siksi pihan kalustus on pidetty hyvin vähäisenä. Terassilta löytyy veistokselliset Eero Aarnion suunnittelemat aurinkotuolit ja saunan allasosastolla on varattu myös tilaa istuskelulle. Olohuoneen suuret aukevat liukuovet mahdollistavat ulkona syömisen, vaikka terassille ei ruokapöytää sijoitetakaan. 

 

Lataa Talo Vahvaselkä -messuesiteSunhouse - Talo Vahvaselkä

Sunhouse - Talo VahvaselkäSunhouse - Talo Vahvaselkä