Kaskipuu hero.jpg

raksablogi, asuntomessut 2017

Talo Vahvaselän ovissa näkyy suomalainen käsityö

Vierailija

PUUOVISTA KAIKKI ALKOI

Elettiin vuotta 1976, kun Eero Kaski tuli elämässään siihen vaiheeseen, että hänen oli aika rakentaa omakotitalo. Puusepän perinteet olivat kulkeneet isältä pojalle Kasken suvussa jo usean sukupolven ajan, joten myös Eero oli päätynyt tekemisiin puun ja rakentamisen kanssa. Rakennusalan ammattilaisena talon rakentaminen sujui mallikkaasti, mutta kunnollisia ulko-ovia Eero ei taloonsa löytänyt. Oma-aloitteisena miehenä hän valmisti itse taloonsa jämerät ulko-ovet, joita vieraat ja tuttavat ihastelivat ja pian ovia tultiin hakemaan jo kauempaakin. Näin sai alkunsa Kaskipuu.

PERINTEITÄ JA KÄSITYÖTÄ

Kasken tehtävänä on ollut valmistaa kestäviä ovia ja ikkunoita jo kahden sukupolven ajan. Alusta alkaen pohjoissuomalaisen perheyhtiön perustana on ollut laadukkaat, käsintehdyt puuovet, jotka ovat vielä nykyäänkin Kasken suurin ylpeydenaihe. Ensimmäisten, perustaja Eero Kasken valmistamien, ovien laatu ja tunnelma seuraavat mukana kaikissa Kasken tuotteissa.

Nykyään, aikana jolloin yksilöllisyyden ja käsin tehdyn laadun arvo tunnustetaan jälleen uudella tavalla, Kaskipuun suunnittelijat ja tekijät ovat entistä ylpeämpiä työstään. Maailma muuttuu, ja kotimaisen ovivalmistajan käsityötaidon säilyminen ja näkyminen kodeissa kertoo Kasken laadusta ja suomalaisten arvostuksesta kotimaisia ovia ja ikkunoita kohtaan.

Kaskipuu_TaloVahvaselkä2.jpg

SYDÄN PUUTA

Jykevä runko, vääntymätön karmi, lämmöneristyskyky ja vaativaan pohjoiseen ilmastoon suunnitellut lasit. Laadukkaan suomalaisen oven ja ikkunan valmistaminen ei ole itsestäänselvyys. Sen täytyy kestää neljä vuodenaikaa, pitää kylmää, antaa turvaa, olla talonsa näköinen ja ottaa vieraat vastaan. Kaikki nämä Suomessa tarvittavat ominaisuudet saavat alkunsa aikojen koettelemasta puusta vahvistettuna tämän päivän materiaaleilla.

KESTÄVÄÄ MUOTOILUA

Ovi on portti, josta perhe kulkee ulos ja vieraat kutsutaan sisään. Ikkunat pitävän kylmän ulkona ja tuovat valon ja maiseman sisään. Ovet ja ikkunat yhdistävät kotisi maailmaan ja ne viimeistelevät talosi ilmeen. Siksi kaskilaiset ovat tunnustettuja muotoilun ammattilaisia ja käsityön osaajia, jotka ymmärtävät mikä merkitys heidän työllään on asiakkaalle. Oviamme suunnittelevat myös niin muotoilijat kuin arkkitehditkin, kuten Risto-Matti Ratia ja Tomi Paukkunen. Jokainen valmistamamme puuovi on osoitus suomalaisen käsityöosaamisen ja muotoilun korkeasta tasosta.

Teksti: Kaskipuu Oy

Lataa Talo Vahvaselkä -messuesite