Muotolevy_TaloVahvaselkä.jpg

raksablogi, asuntomessut 2017

Liukuovilla messutaloon lisää käyttötilaa

Vierailija

ECLISSE – ENEMMÄN KUIN VÄLIOVI

Avattaessa seinän sisälle liukuvat Eclisse Pocket Door -liukuovet ovat säväyttävä, koko rakennukselle raikkaan ja modernin ilmeen antava sisustuselementti. Liukuovijärjestelmä on edistyksellinen ratkaisu myös toiminnallisesti, sillä se tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja tilojen suunnitteluun.

LIUKUOVILLA LISÄÄ VAPAUTTA SISUSTAMISEEN

Perinteisille saranaoville on varattava lattiatilaa ovilevyn kääntymistä varten. Avattuna ne peittävät osan väliseinästä, mikä rajoittaa esimerkiksi huonekalujen sijoittelua. Sama ongelma koskee pinta-asenteisia liukuoviakin – jos ovilevy liukuu väliseinän päälle, ei seinälle voi sijoitella sisustuselementtejä.

Seinän sisään liukuva väliovi puolestaan vapauttaa lattiapinta-alaa sisustus- ja asumiskäyttöön. Esimerkiksi 100 m2 kokoiseen asuntoon voidaan saada jopa 8 m2 enemmän käyttötilaa käyttämällä väliovina Eclisse-liukuovia.

TARPEEN MUKAAN AVARUUTTA TAI YKSITYISYYTTÄ

Liukuovet ovat ratkaisu, jolla pystytään muuttamaan tilan ilmettä kirjaimellisesti käden käänteessä.

Avattuna ovilevy on piilossa seinän sisällä, jolloin kaksi tilaa yhdistyy saumattomasti yhdeksi suureksi huoneeksi. Ratkaisu on kaiken lisäksi kynnyksetön, joten kulku tilan osasta toiseen tai huoneesta huoneeseen on täysin esteetöntä.

Suljettuna liukuovi tarjoaa samaa rauhaa ja tilanjakoa kuin perinteisetkin väliovet. Kätevä ratkaisu mahdollistaa esimerkiksi lapsiperheen pienokaisille avaran yhteisen leikkitilan, joka illan tullen jakautuu kahdeksi makuuhuoneeksi.

 

Lataa Talo Vahvaselkä -messuesite

Muotolevy_TaloVahvaselkä4.jpg

RATKAISUT KAIKKIIN KOHTEISIIN

Eclisse Pocket Door -liukuovien kehysvalikoima on suunniteltu yhteistyössä arkkitehtien, asentajien ja loppukäyttäjien kanssa. Yksittäisten väliovien lisäksi mahdollisia toteutustapoja ovat mm. pariliukuovet, teleskooppiovet sekä seinäpinnoille selkeät ja tyylikkäät linjat luovat listattomat liukuoviratkaisut. Lisäksi kehysten rakenteellinen joustavuus mahdollistaa myös erikoiskorkeat 2500 mm oviaukot.

Ratkaisun näkyvin pinta on tietysti ovilevy, joka on saatavana joko sileänä, kuvioituna tai millä tahansa Symphony- tai RAL-värikartan sävyllä maalattuna. Massiivirakenteisen ovilevyn paksuus ja paino on optimoitu juuri käyttötarkoitukseen sopivaksi. Mitoitus ja oven alareunaan sijoitettu alumiiniprofiili varmistavat, että ovilevy liukuu kauniisti ja äänettömästi seinärakenteen sisään ja sieltä ulos. Eclisse-liukuovet ovat saatavana myös lasiovilla varustettuina.

Ratkaisun edistyksellisin osa on osaksi väliseinärunkoa rakennettava liukuovikisko. Eclisse-kehyksellä varustetun seinärakenteen kestävyys on varmistettu standardin EN 1629:2000 mukaisesti. Kuulalaakeroitu liukuovipyörästö puolestaan on läpäissyt 100 000 käyttökerran kulutustestin standardin EN 1527:2000 mukaisesti. Liukuovikisko on tarvittaessa irrotettavissa ja siten täysin huollettavissa.

Eclisse Pocket Door -kehyksellä ja -heloilla on 12 vuoden kestämistakuu.

Muotolevy_TaloVahvaselkä3.jpg

Teksti: Jukka Tuominen