hero_postaus6.jpg

raksablogi, niemennokka

Jäiden sulattelua ja sähkösuunnitelmia

Jenni

Mökkityömaalla ei ole käyty kolmeen kuukauteen. Meri jäätyi loppiaisen paukkupakkasilla ja rakennushommat seisahtuivat sen myötä. Myös arjen pyörittäminen on pitänyt meidän mökkimietteet taka-alalla.

Mutta nyt paistaa kevätaurinko ja ajatukset lipuvat saareen!

Meidän tontille on vedetty merikaapelilla sähköliittymä muutama vuosi sitten ja toistaiseksi sähköä on käytetty lähinnä puhelinten lataukseen. Uudessa mökissä sähköä käytetään mm. lattialämmitykseen, keittiökoneisiin sekä valaistukseen. Ilmalämpöpumpulle tehdään varaus, jotta se voidaan asentaa tarpeen tullen myöhemmin. Myös aurinkosähkön mahdollinen hyödyntäminen huomioidaan sähkösuunnitelmassa. 
unelmien mökki.jpg

Eniten keskustelua meillä on herättänyt valaistus. Mökkitunnelmaan kuuluu hämyisyys, takkatulen loimotus ja kynttilänvalo. Paljonko sähkövalaistukselle on tarvetta? Millaiset valaisimet sopivat mökille? Mitä syksyn pimeydessä puuhataan? 

Hyvin suunniteltu ja harkittu valaistus on meille tärkeää. Kemiöläinen sähkösuunnittelija Mikael Eggert onkärsivällisesti pompotellut ajatuksia kanssamme. Piipahdimme Kööpenhaminassa minilomalla ja pyysimme Light-Point-valaisinliikkeestä ehdotusta miten he toteuttaisivat mökin valaisun. Omien ajatustemme, Mikaelin asiantuntemuksen, sekä tanskalaisten ideoiden yhdistelmä alkaa hahmottua hyväksi suunnitelmaksi. Siihen kun lisää ihastuttavat norjalaiset ulkovalaisimet, alkaa kokonaisuus olla kasassa! 


mökin valaistus
mökin valaistus