Klas1 hero.jpg

raksablogi, asuntomessut 2017

Klas1-ikkunat tuovat valoa ja viihtyvyyttä

Vierailija

Sunhousen Talo Vahvaselkä on erinomainen esimerkki rakennuksesta, jossa ikkunat ja ovet muodostavat olennaisen osan rakennuksen rytmiä ja toiminnallista kokonaisuutta. Modernia arkkitehtuuria edustava Talo Vahvaselkä on toteutettu Klas1:n valmistamilla ikkunoilla, joissa minimalistinen muotokieli yhdistyy pitkälle vietyyn energiatehokkuuteen ja käyttömukavuuteen.

Talon kookkaat maisemaikkunat ja liukuovi tuovat runsaasti valoa sisälle muodostaen järvinäkymästä taulumaisen vaikutelman. Kiinteiden ikkunoiden ja niiden parina olevan liukuoven värimaailma ja muoto muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Klas1:n ratkaisulla valoaukon koko on saatu maksimoitua ja karmien koko minimoitua. Olohuoneesta katsottuna ikkunan karmit jäävät huomaamattomiksi ja muodostavat harmonisen jatkumon valoaukon ja sisäseinän välille.  

Ikkunoissa sisäpuuolen puuosien ja ulkopuolen alumiiniverhouksen väriksi on valittu valkoinen, joka muodostaa selkeän kontrastin tumman ulkoverhouksen kanssa. Ikkunoiden muoto ja sijoittelu korostavat Talo Vahvaselän selkeälinjasta arkkitehtuuria. Maisemaikkunat on asennettu siten, että valoaukko alkaa läheltä lattian pintaa. Ikkunoiden karmisyvyydet vaihtelevat eri huoneissa siten, että ikkunoiden ja ovien linjat sointuvat hyvin yhteen.

Klas1_TaloVahvaselkä2.jpg

Lasitus valitaan aina käyttötarpeen mukaan

Klas1:n käyttämä eristyslasitekniikka mahdollistaa jopa 9,5 neliömetrin kokoisten maisemaikkunoiden valmistamisen. Nykytekniikalla ikkunoista saadaan erittäin energiatehokkaita ja niihin voidaan valita lisäominaisuuksia esimerkiksi auringonpaahteelta tai tieliikennemelulta suojautumiseen. Talo Vahvaselän kookkain valoaukko on eteisen 4,5 metriä leveä ja 2,5 metriä korkea ikkuna. Kaikki maisemaikkunat on toteutettu auringonsuojalasituksella. Tämä vähentää asunnon jäähdytystarvetta kesällä ja antaa suojaa myös tekstiilien ja lattiapinnan väriä vahingoittavalta uv-säteilyltä.  

Klas1-ikkunajärjestelmän pitkälle mietitty rakenne mahdollistaa kiinteiden ja avattavien ikkunoiden rakentamisen samaan karmiin. Makuuhuoneisiin kiinteiden ikkunoiden pariksi valittiin Klas1:n kippi-ikkunat, jotka kääntyvät yhdellä kädenliikkeellä yläosasta tuuletusasentoon tai aukeavat tavallisen tapaan toiselta sivulta. Kippi-ikkunan yläosasta avautuva tuuletus ohjaa ilman kohti huoneen kattoa ja mahdollistaa näin ilman tehokkaan sekoittumisen ja vaihtumisen. Kippi-ikkunan etuna on myös se, että siinä on kiinteän ikkunan tapaan vain kaksi pestävää pintaa.

Klas1_TaloVahvaselkä3.jpgKlas1_TaloVahvaselkä.jpg

Teksti: Aki Lindgrén, Klas1 -Yhtiöt Oy

Lataa Talo Vahvaselkä -messuesite