hero_postaus8.jpg

raksablogi, niemennokka

Pitkät pyhät

Jenni

Pääsiäisenä työnjako oli selvä: miehet lähtivät saareen jatkamaan terassien tekoa, me mimmit jäätiin kaupunkiin. Mun tehtävälistalla oli sisustusmateriaalien mietintä.

Haluamme sisällekin paljon puupintaa ja mahdollisimman luonnollisen värisenä. Meillä on ajatuksena tehdä seinistä ja katosta pinnaltaan sileää, ilman paneelin profiilia. Jopa raakalaudasta on keskusteltu, mutta höylättyä pintaa on mukavampi koskettaa. Suoran ponttilaudan löytäminen on osoittautunut haastavaksi, sillä kaikissa valmiissa vaihtoehdoissa tuntuu olevan höylättynä jonkin sortin paneeliprofiili. Edessä on soittokierros höyläämöihin.

Puu tulee kuivuessaan rakoilemaan, mutta miten paljon, sitä on mahdotonta tietää etukäteen. Meille puun rakoilu ei ole ongelma, päinvastoin! Pinnasta tulee elävä, kun se elää olosuhteiden mukaan. Myös puun kellastuminen ajan saatossa on väkisinkin edessä, mutta puulajin valinnalla ja vahauksella siihen voi vaikuttaa.

Emme malttaneet pysytellä poissa saaresta koko pyhiä, joten lauantaina teimme retken sinne. Veimme miehille tuoreet kahvipullat ja tyttöjen koristelemat pääsiäismunat. Aurinko helli meitä, mutta pian veneen irrotessa laiturista sankka lumipyry saapui saareen. Uunituore terassi peittyi lumen alle...

Rakentajablogi_Niemennokka8(2)_72ppi.jpgRakentajablogi_Niemennokka8(1)_72ppi.jpgRakentajablogi_Niemennokka8(4)_72ppi.jpgRakentajablogi_Niemennokka8(3)_72ppi.jpgRakentajablogi_Niemennokka8(5)_72ppi.jpg