ovesta hero.jpg

raksablogi, asuntomessut 2017

Sisäovia puhdaslinjaiseen arkkitehtuuriin

Vierailija

Arkkitehdit pyrkivät suunnittelussaan puhdaslinjaiseen skandinaaviseen designiin, mutta monessa kohteessa sisäovet rikkovat hienon arkkitehtuurin. Ovestan tuote ratkaisee ovien eritasoisuuden ongelman, jonka voi huomata esimerkiksi käytävässä, jossa ovet aukeavat eri suuntiin.


Kun makuuhuoneen ovet avautuvat makuuhuoneeseen päin, oven käytävän puoleinen pinta jää n. 7 cm syvemmälle seinäpinnasta. Viereinen vessan ovi taas aukeaa käytävään päin ja sen oven pinta on käytävän seinän tasolla. Kun kaikki ovet ovat kiinni huomaa, että eritasoiset ovet rikkovat puhtaan seinälinjan.

Ovesta Oy valmisti Talo Vahvaselän messukohteeseen erikoisovet, joissa ei tätä ongelmaa ole. Kaikki ovet asettuvat seinäpinnan tasolle, avautuupa ovi käytävään tai huoneeseen päin. Ratkaisulla saatiin arkkitehtonisesti puhdas ratkaisu, jossa ovet eivät pilaa kokonaisuutta.

Täydellisen lopputuloksen takia oven lukot, vastaraudat ja saranat haluttiin piiloon. Kiinni ollessaan ovesta näkyy vain painike. Ovi eristää myös erittäin hyvin ääntä. Lisäksi oven liikkumisesta haluttiin äänetön, joten oven lukon telki liikkuu magneetin voimalla. Oven viimeistelee tiivisteet, joten ovesta ei enää kuulu häiritseviä ääniä sen sulkeutuessa.

Ovesta Oy:n kaikissa piilotuotteissa käytetään ABLOY-tuotteita.
 
Ovesta_TaloVahvaselkä.jpg

MIKSI EN PANOSTAISI MYÖS OVIIN?

Oven ääneneristävyys lisää oleellisesti asumismukavuutta. Makuuhuoneiden äänieristeovet pitävät lasten äänet tarvittaessa huoneessa, mutta myös takaavat perheen pienemmille lapsille rauhalliset yöunet, vaikka muu perhe vielä katsoo televisiota.


Ovilla voi myös sisustaa. Aidot puuviilut ovat tulossa takaisin, joten varmasti näyttävän oven saat vaaleasta tammiovesta, jossa on massiiviset tammikarmit. Voimme sävyttää viilun myös parketin sävyyn, jolloin kokonaisuudesta tulee harmoninen.

Muista että lasioven avulla saat huoneiden välille aivan uuden ulottuvuuden. Oven lasiaukot voidaan valmistaa juuri niin kuin sinä haluat, saat varmasti yksilöllisen oven. Lasi on aina turvallista laminoitua lasia.

Tietoa Talo Vahvaselän väliovista

  • Oven ja karmin pinnat käytävän seinän pinnan tasolla
  • DB25 ääniluokan ovet
  • Piilosaranat ABLOY CH-40 KSS
  • Magneettilukko ABLOY 2045
  • Piilovastarauta ABLOY 0092 + peitelevy satiini 7645
ovesta_talovahvaselkä2.jpg
Lataa Talo Vahvaselkä -messuesite

Teksti: Ovesta Oy