raksablogi, niemennokka

Perustukset tehty, pystytys alkakoon!

Jenni

Tervetuloa seuraamaan meidän rakennusurakkaa. Naurua, hampaiden kiristystä ja riemun kiljahduksia. Unelmastamme on vihdoin tulossa totta, sillä perustukset on tehty ja tätä kirjoittaessa talopaketti on rekassa matkalla kohti Kasnäsin satamaa.

Kävimme edellispäivänä tontilla katsomassa valmiita perustuksia. Iloksemme saimme huomata, että harkoista koostuvat pilarit on saatu tehtyä mahdollisimman matalalle ja talo tulee istumaan maisemaan hienosti. Paikalla häärivät vielä kaivurikuski ja putkimies, jotka tekivät viimeisiä hommia ennen kuin talon pystytys alkaa.

rakennusblogi mökin rakentaminen

rakennusblogi mökin rakentaminen

rakennusblogi mökin rakentaminenrakennusblogi mökin rakentaminen

Lataa Opas #3 Rakentamisprosessin vaiheet

Tulemme tulevan talven mittaan kirjoittamaan talon suunnittelusta, saaristorakentamisen kommervenkeistä (kallista, kalliimpaa, tosi kallista), monenlaisista valinnoista sekä tunnelmistamme valintojen äärellä. Käymme piipahtamassa tontilla aina, kun se työltä ja arjen kiireiltä on mahdollista ja kerromme miten rakentaminen etenee. Kun runko, ulkolaudoitus, katto, ikkunat ja ovet on asennettu, vastuu rakentamisesta siirtyy meille. Jennin puuseppä-isän johdolla jatkamme ensi kesänä sisätöillä: seinät, katto, lattia, kiintokalusteet, terassit… 

Niemennokka on vapaa-ajan talo, jota me kutsumme mökiksi. Kerrosalaa mökissä on 89 neliötä ja makkareita kolme, niiden päällä on parvi ja loppuosa on avointa korkeaa tilaa. Niemennokka on musta, pystylaudoitettu, hyvin yksinkertainen suorakaiteen muotoinen saaristolaistalo. Mökin rinnalle rakennetaan erillinen saunatupa, jossa kerrosalaa on 25 neliötä. Saunarakennuksessa on pieni tupa ja saunan päällä vielä ”tuskaparvi”, eristämätön toinen kerros, jossa myös voi majoittua. Rakennukset on suunnitellut Sunhousen arkkitehti Kalle Oikari toiveidemme pohjalta. 

Rakennusurakoitsijaksi valitsimme Sunhousen suositteleman paikallisen yrittäjän Roland Malmbergin. Hän on tehnyt myös perustukset maansiirtotöitä lukuunottamatta. Rakennustyöt pääsevät pian käyntiin todenteolla, kun talopakettitoimitus saapuu saareen. 

Pitäkää siis peukkuja, että meri pysyy sulana vielä pitkään!