suunnitteluvaihe

Mitä tonttikäynnillä tehdään?

Erkka

Sunhousen talon suunnitteleminen alkaa aina suunnittelusopimuksella, jolla sovitaan mitä lähdetään suunnittelemaan ja paljonko suunnittelu tulee maksamaan. Tämän jälkeen on ensimmäisenä työvaiheena arkkitehdin tonttikäynti ja suunnittelupalaveri.

Kalle puskassa piirtämässä.jpg

Tonttikäynnillä on kaksi tärkeää tehtävää: tutkia tontti ja selvittää, mitä asiakas taloltaan haluaa. Se on siis yksi tärkeimmistä vaiheista talon suunnittelussa.

Tonttikäynti on täysi työpäivä, jonka aikana arkkitehti tutustuu tontin maastoon, pinnanmuotoihin, ilmansuuntiin ja siihen, miten aurinko osuu eri kohtiin tonttia. Näin hän pystyy etsimään parhaan paikan suunniteltavalle talolle ja talon alustavalle muodolle.

Lisäksi tonttikäynnin yhteydessä pidetään ensimmäinen suunnittelupalaveri, jossa käydään kaikki rakentamiseen ja suunnitteluun liittyvä mahdollisimman kattavasti läpi. Saat edustajalta tarkat ohjeet, kuinka tonttikäyntiin tulee valmistautua ja mitä materiaalia tulee olla mukana. Arkkitehti pyrkii suunnittelupalaverin aikana tutustumaan asiakkaan tarpeisiin, elämäntilanteisiin ja tulevan rakennuksen käyttäjiin sekä asumistottumuksiin. Tämä vaatii arkkitehdilta hyvää ihmistuntemusta, jotta osaa suunnitella erilaisia taloja erilaisille ihmisille, eikä toista samankaltaista taloa aina uudestaan. Lue lisää arkktehdin suunnittelusta. >>

Tonttikäynti siis aloittaa yhteistyön arkkitehdin ja asiakkaan välillä. Sunhouse-edustaja on myös mukana tonttikäynnillä, mutta vain tukemassa arkkitehdin työtä ja auttamassa arkkitehtia ymmärtämään, mitä aiemmissa palavereissa ollaan keskusteltu. 

 

Lataa Opas #3 Rakentamisprosessin vaiheet

Inga Juubailee2_72ppi.jpg