Mitä tonttikäynnillä tehdään1

suunnitteluvaihe

Mitä tonttikäynnillä tehdään?

Erkka

Sunhousen talon suunnitteleminen alkaa aina suunnittelusopimuksella, jolla sovitaan mitä lähdetään suunnittelemaan ja paljonko suunnittelu tulee maksamaan. Tämän jälkeen on ensimmäisenä työvaiheena arkkitehdin tonttikäynti ja suunnittelupalaveri.

Tonttikäynnillä on kaksi tärkeää tehtävää: tutkia tontti ja selvittää, mitä asiakas taloltaan haluaa. Se on siis yksi tärkeimmistä vaiheista talon suunnittelussa. Tonttikäynti on täysi työpäivä, jonka aikana arkkitehti tutustuu tontin maastoon, pinnanmuotoihin, ilmansuuntiin ja siihen, miten aurinko osuu eri kohtiin tonttia. Näin hän pystyy etsimään parhaan paikan suunniteltavalle talolle ja talon alustavalle muodolle.

Mitä tonttikäynnillä tehdään?

Lisäksi tonttikäynnin yhteydessä pidetään ensimmäinen suunnittelupalaveri, jossa käydään kaikki rakentamiseen ja suunnitteluun liittyvä mahdollisimman kattavasti läpi. Saat etukäteen tarkat ohjeet, kuinka tonttikäyntiin tulee valmistautua ja mitä materiaalia tulee olla mukana. Arkkitehti pyrkii suunnittelupalaverin aikana tutustumaan asiakkaan tarpeisiin, elämäntilanteisiin ja tulevan rakennuksen käyttäjiin sekä asumistottumuksiin. Tämä vaatii arkkitehdilta hyvää ihmistuntemusta, jotta osaa suunnitella erilaisia taloja erilaisille ihmisille, eikä toista samankaltaista taloa aina uudestaan.

Lue lisää: Arkkitehtisuunnittelu

Mitä tonttikäynnillä tehdään?

Tonttikäynti siis aloittaa yhteistyön arkkitehdin ja asiakkaan välillä. Sunhouse-myyjä on myös mukana tonttikäynnillä, mutta vain tukemassa arkkitehdin työtä ja auttamassa arkkitehtia ymmärtämään, mitä aiemmissa palavereissa ollaan keskusteltu. 

 

KATSO KUVAT TÄLLÄ TONTTIKÄYNNILLÄ SUUNNITELLUISTA RAKENNUKSISTA >>

Mitä tonttikäynnillä tehdään?

Mitä tonttikäynnillä tehdään?

Sauna ja saunatupa Helsingin saaristossa

 

Lataa Opas #3 Rakentamisprosessin vaiheet

 


 

LUE MYÖS

Miten suunnitella aikaa kestävä talo?

Kuinka pitkään puutalo kestää?

Mitä arkkitehti miettii suunnittelussa?