Kesähuvila_Sysmässä.jpg

suunnitteluvaihe

Miten suunnitella aikaa kestävä talo?

Erkka

Kaikki muodin maailmassa ei kestä aikaa. Tai jos kestääkin, usein tuotteet kielivät vuosikymmenestä, jona ne on suunniteltu. Siksi parhaimmin aikaa kestäviä tuotteita suunnittelijat eivät ole lähteneet muotioikkujen vietäviksi. Rakennusta suunnitellessa kannattaa pysyä vielä kauempana hetken trendeistä kuin vaatteita tai kenkiä suunnitellessa, sillä rakennus seisoo sijoillaan vielä silloinkin, kun vaatteet ja kengät ovat käytössä kuluneet puhki.

On olemassa asioita, jotka rakennusten suunnittelussa eivät koskaan vanhene, kuten hyvät mittasuhteet. Hyvät mittasuhteet tarkoittavat, että rakennuksen julkisivussa näkyy tasapaino ja rytmi, eikä rakennuksen aukotuksia ole läimitty paikoilleen miten sattuu. Sekavuuden välttäminen suunnittelussa on yksi avain kestävään designiin, sillä selkeät linjat selviävät ajassa.
Miten suunnitella aikaa kestävä talo?Aikaa kestävää tyyliä on rakennuksissa kahta ääripäätä: voidaan valita tyyli, joka on ollut suomalaisen talonrakentamisen selkäranka jo vuosia, tai moderni, laatikkomainen tyyli. Nämä molemmat ovat todistettavasti kestäneet aikaa ja katseita. Rakennuksessa kannattaa myös suosia aitoja, kauniisti vanhenevia materiaaleja, kuten puuta, kuparia, tiiltä ja luonnon kiveä. 

Sunhouse modernit puutalot

Laske arkkitehtisuunnittelun hinta

 


 

LUE MYÖS

Kuinka valitsen oikean ikkunan?

Mitä talopakettiin ei kuulu?

Mitkä rakenteet nostavat talon hintaa?