Pellinge Marina - ainutlaatuinen matkailukeskus

uutiset

Pellinge Marina - ainutlaatuinen matkailukeskus

Vierailija

Pellinge Marina on merellinen matkailukeskus Suur-Pellingissä itäisellä Suomenlahdella. Takana on yrittäjäpariskunta Janica Ström ja Arto Soininen, joiden rakkaus saaristoon ja veneilyyn kumpuaa lapsuuden Pellinki-kesistä. Vanha Tillmanin kalastajatila tarjosi mahdollisuuden luoda jotain ainutlaatuista.

 

Lue alkuperäinen artikkeli Porvoon Kompass-lehdestäLue Kompass-lehti tästä

 

Sunhouse on vastannut kokonaisuuden suunnittelusta. Suunnittelussa on huomioitu alueen kulttuuriperintö, kuitenkaan toistamatta sen ilmeisempiä yksityiskohtia. Sovittamalla kokonaisuus miljööseen siten, että muoto, mittakaava ja materiaalit toimivat alueen perinteisen arkkitehtuurin ja käyttötarkoituksen kanssa, saavutetaan jotain tavoittelemisen arvoista.

Sunhouse S220546 - Moderni saunarakennus

Elinvoimaa saariyhteisölle ja unohtumattomia elämyksiä matkailijoille

Pellinge Marina tulee valmistuessaan palvelemaan niin lyhytaikaisia vierailijoita kuin pidempiaikaista majoitusta kaipaavia. Rakennustyöt ovat jo käynnissä ja suunnitelmat sisältävät uusia rakennuksia sekä palveluita kesien 2023-2025 välillä. Ensimmäiset majoitushuoneet valmistuvat kesäksi 2023, sesonkiravintola kesän loppupuolella ja myöhemmin vanha kalakauppa muuntautuu kokoushuvilaksi. Uuden päärakennuksen ja rantasaunan valmistuessa Pellinge Marina palvelee isompiakin seurueita.

Saariyhteisö on ottanut hankeen iloisesti vastaan ja hanke on herättänyt kiinnostusta paikallisissa yrittäjissä. Yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa on tärkeä osa Pellinge Marinan toimintaa. Ravintolassa hyödynnetään paikallisia raaka-aineita ja käsityötuotteita voi ostaa päärakennuksen minishopista.

Pellinge Marinaan pääsee isommallakin veneellä ja venepaikkoja lisätään tarpeen tullen. Porvoon keskustasta autolla matkustaa noin tunnissa ja lossimatka tekee saareen matkustamisesta elämyksen. Alueelle on suunniteltu latauspisteitä sähköautoille, uusi helikopterikenttä palvelee kiireisimpiä vierailijoita ja saareen voi myös tutustua vuokrattavilla sähköpyörillä.

Yrittäjäpariskunta Ström ja Soininen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan ja nauttimaan tästä ainutlaatuisesta saaristokohteesta.

 

Sunhouse S220546 - Moderni saunarakennus

Lue alkuperäinen artikkeli Porvoon Kompass-lehdestä:

Pellinge Marina - itäisen Suomenlahden uusi musta helmi

 

Seuraa Pellinge Marinan valmistumista Instagramissa:

@pellingemarina