Yritys ja ihmiset heroheader.jpg

VAPAA-AJAN ASUNTO LAITILASSA

Kaija ja Kalle Marttila

“Tontillamme oli jo rantasauna, mutta tarpeemme oli nyt ympärivuotiseen käyttöön sopiva mökki. Ennen projektimme alkua olimme luonnollisesti tutustuneet jo eri toimijoiden mökkimallistoihin ja meille oli eritoten jäänyt mieleen Törmäpääsky mieleisenä vaihtoehtona. Eräänä sunnuntaina lähdimme tutustumaan Järvenpään näyttelyalueelle ja viimeisenä kohteena oli Sunhouse, josta emme olleet aiemmin kuulleetkaan. Ensimmäinen tapaaminen arkkitehti Kalle Oikarin kanssa alkoi lupaavasti, koska ilmeni hänen suunnitelleen kyseisen Törmäpääskyn. 

Suunnitteluprosessista on jäänyt päällimmäisenä mieleen se, että Kalle halusi käydä paikkaan tutustumassa, ja sinä päivänä käytyjen keskustelujen perusteella hän selvitti itselleen mitä oikeastaan halusimme. Tämä valkeni meille kun näimme ensimmäisen kerran arkkitehtikuvat. Ikkunoita ja valoisuutta mökissä oli kuten olimme odottaneet, mutta muuten mökki oli hyvinkin erilainen mitä olimme mielessämme ajatelleet. Siitä huolimatta olimme heti aivan fiiliksissä, tässä on meidän mökki. Mökki oli suunniteltu juuri meidän tarpeisiin ja sijoittui tontilla täydellisesti maastoon.

Vieraidemme ensimmäinen kommentti on usein, että tämä mökki on suunniteltu juuri tähän. Sunhousen tavaratoimitus pelasi mallikkaasti ja ajallaan. Toimitusten ajoitus oli tärkeä, koska kaikkea tavaraa emme voineet ottaa samalla kertaa tontille. Halusimme säilyttää mökin ympäristön luonnontilassa, joten tila oli rajallinen. Tarvikkeiden laatu oli ensiluokkaista ja esimerkiksi puutavarassa hävikki oli olematon. Sunhouse on oivaltanut ja onnistunut rakentamaan erinomaisen konseptin, jossa suunnittelupalvelu on nostettu sille kuuluvaan arvoon. Useimmat meistä mökkeilijöistä rakentavat ainoastaan yhden mökin, joten miksi epäröidä satsata arkkitehdin osaamiseen ja kokemukseen. Omalta kohdaltamme voimme sanoa, että se ollut yksi paras sijoituksemme mitä olemme tehneet. Pihaan ajaessa tulee aina hyvä fiilis ja joko viikonlopun tai pidemmän ajan irtiotto arjesta voi alkaa.”