Lasitehdas herokuva.jpg

raksablogi, asuntomessut 2017

Talo Vahvaselkä saa modernin ilmeensä erilaisista lasiratkaisuista

Vierailija

Talo Vahvaselässä ollaan ajanhermolla materiaalivalinnoissa. Talossa käytetyt lasiratkaisut ovat suosittuja, ja osa monen messukävijänkin talounelmia. Lasista voidaan toteuttaa uskomattoman paljon eri asioita aina lattioista kattoihin saakka. Tässä talossa lasikaiteiden ja saunaosaston toteutuksista vastanneen Suomen Lasitehtaan ratkaisuista löytyy lasit lähes kaikkiin rakennus- ja sisustustarpeisiin ja vaihtoehtojen valikoima laajenee koko ajan.

Lasin suosio perustuu paljolti sen tuomaan avaruuteen. Lasiseinien ja -kaiteiden avulla pienemmätkin neliöt näyttävät isommilta. Modernina materiaalina se on myös näyttävä ja trendikäs. 

 

Lataa Talo Vahvaselkä -messuesite

Talo Vahvaselkä_Mikkelin Asuntomessut_Lasitehdas_2.jpg

Lasikaiteet ja saunan lasiseinät suosituimpia

Talo Vahvaselässä on toteutettu lasista kaksi suosituinta elementtiä, saunaosaston kaksi lasiseinää ja ulkokaiteet. Tyypillisesti lasiset ulkokaiteet tulevat terasseille ja parvekkeille, täällä mielenkiintoisena ratkaisuna on pihan jakajana toimivan kivimuurin päällä oleva tyylikäs lasikaide. Lasikaide avartaa pihaa ja antaa näkyvyyden upeille maisemille. Lasikaide on myös täysin huoltovapaa ja kaikki osat ovat ruostumattomista materiaaleista valmistettuja.

Ulkokaiteet toteutetaan, kuten tässäkin kohteessa, nykyään useimmiten tolpattomina. Tolpaton lasikaide on eleetön, elegantti ja erittäin siisti. Viimeistellyn ulkoasun takaa laadukas profiilijärjestelmä. Profiili on siis alumiininen kisko, johon lasi kiinnitetään. Laadukkaissa profiileissa on monipuoliset säätöominaisuudet lasin suoruuden varmistamiseksi sekä tarkkaan viimeistellyt yksityiskohdat. Lasikaidetta ja sen kiinnitystä kannattaa suunnitella jo runkovaiheessa, sillä kaiteen profiilin voi halutessaan upottaa myös lattiavalun sisään.

Saunasta näkymä järvelle lasiseinien läpi

Kohteen saunan toteutus on luova ja kiinnostava. Sauna sijaitsee talon erillisessä saunarakennuksessa. Saunan ja pesuhuoneen välisen lasiseinän lisäksi myös pesuhuoneen ja pukuhuoneen välinen seinä on rakennettu lasista. Ulkoseinän isot ikkunat ja poreammeen taakse asennettu lasikaide mahdollistavat rakennuksen toisessa päässä olevasta saunasta esteettömän ja upean näkymän järvelle.

Uusien talojen saunoihin tehdään nykyään lähes aina lasiseinä tai osa seinää lasista. Kirkas lasi on ehdottomasti suosituin, koska se antaa parhaan näkymän upeiksi suunniteltuihin saunoihin. Myös harmaa, pronssi ja lähes läpinäkymätön mustakin ovat suosittuja sävyjä. Uutena trendinä on erilaiset muodot, esimerkiksi lasista tehty mutterinmallinen sauna tai erilaiset vinoon rakennetut seinät. Kun suunnittelet lasiseinää saunaan, muista valita hieman suurempi kiuas. Lasi on kaunis elementti, mutta huono lämmöneriste, joten tehokkaampi kiuas tulee tarpeeseen.

 Talo Vahvaselkä_Mikkelin Asuntomessut_Lasitehdas.jpg

Teksti: Suomen Lasitehdas