hero_postaus4.jpg

raksablogi, niemennokka

Mars terassin tekoon!

Jenni

Jo mökistä haaveillessa oli selvää, että osa rakentamisesta tehtäisiin omin voimin. Se on meille mahdollista koska Jennin isä kokeneena rakentajana tarjoutui apuun

Rakentamiseen osallistuminen tuskin säästää merkittävästi rahaa, mutta se ei myöskään ollut meidän päällimmäinen motiivi. Halusimme ymmärtää rakennusta mahdollisimman hyvin ja päästä osalliseksi tekemiseen. Lapsillekin rakennuskesä on taatusti unohtumaton kokemus ja saa heidät toivottavasti ymmärtämään mökin arvon tulevina vuosina.

Mökin rakentaminen
Järkevää oli kuitenkin teettää ammattilaisella suurimmat ja kriittisimmät työt: perustus, pystytys, katto, ulkoverhoilu ja ikkunoiden asennus. Romanttisissa kuvitelmissa me haaveilimme naputtelevamme sisäverhouksia ja terasseja heinäkuisen auringon paahteessa… Mutta toisin kävi! 

Ikkunoiden kuljetus saareen oli sovittu marraskuun viimeiselle päivälle ja meille pienenä yllätyksenä urakoitsija Roland ilmoitti, että parasta olisi, mikäli ainakin osa terassista olisi valmiina ennen niiden saapumista. Näin ikkunoiden säilytys ja asennus onnistuisi parhaiten. Pientä säätöä, pikaisia päätöksiä ja niin meidän miehet olivat villahousuissa matkalla saareen parituhatta terassiruuvia mukanaan. Jussi ja Esa suorastaan puhkuivat innostusta: todellista äijämeininkiä lähteä hyiselle merelle! 

Terassin runkopalkit oli helppo asentaa, ne oli numeroitu ja kartasta katsomalla tiesi mihin mikäkin kuului. Kolmessa päivässä miehet saivat urakkansa tehtyä ja terassit olivat valmiina vastaanottamaan valtavat ikkunaelementit. Samalla he pääsivät seuraamaan rakennusten edistymistä ja olipahan heistä apua myös saunan kurkihirren nostossa.
 
Lataa Opas #4 Rakennusprojektissa tarvittavat ammattilaiset
Mökin rakentaminenMökin rakentaminenMökin rakentaminen