Sunhouse_Laivakuljetus.jpg

raksablogi, niemennokka

Unelmoijista etärakentajiksi

Jenni

Saaresta kuului mahti-uutisia: talotoimitus on saapunut. Vahvistuksena rakennusurakoitsija Roland lähetti kuvan, jossa puutavaranippu nostetaan proomusta rantakalliolle. Olispa ollut hienoa olla todistamassa suurimman lastin saapumista, mutta työt pitivät meidät kaupungissa. 

rakennusblogi mökin rakentaminen
Etärakentaminen on jännää. Kun urakoitsijalta kilahtaa kuvaviesti, sitä tutkitaan meillä tarkkaan ja moneen otteeseen. -Ahaa, näin se tehtiin, tuolta siellä nyt näyttää… Viestit leviävät samantien myös lähipiirille ja erityisesti Jennin Esa-isä tutkailee niitä asiantuntevasti, onhan hän ensi kesänä mestarina työmaalla.

Meistä piti tulla mökkirakentajia jo kymmenen vuotta sitten, mutta tulikin muksut ja muksujen mukana muuta mietittävää. Mökistä unelmoidessa Sunhouse osui silmiin silloin tällöin sisustuslehdissä. Talot olivat kauniita, moderneja ja niiden yksityiskohdat harkittuja. Kun vanha mökki alkoi natista liitoksissaan, tiesimme mihin ottaa yhteyttä. 

Heti ensitapaamisessa Sunhousella meille tuli yhteistyöstä hyvä fiilis ja tonttikäynti sovittiin tehtäväksi syyskuussa 2015. Lähdimme saareen syksyiselle retkelle yhdessä yhteyshenkilömme Erkan ja arkkitehti Kallen kanssa. Kuljimme tontilla ristiin rastiin ja juttelimme meidän toiveistamme. Kalle kirjasi kaiken mustaan luonnoslehtiöönsä, Erkka kuvasi tonttia ja mittailimme yhdessä etäisyyksiä rannasta mahdolliselle rakennuspaikalle. 

Sunhousen tapa jakaa suunnitteluvaiheet osiin tuntui meistä reilulta. Sitouduimme alkuvaiheessa kohtuullisen kokoisiin päätöksiin ja talon hankintaa ei kiiruhtanut kukaan. Vaikka Sunhousella on valmiit mallistot, kaikki yksilöllisetkin ratkaisut ovat mahdollisia. Tonttimme on kapeahko niemen kärki ja meri ympäröi meitä kolmesta ilmansuunnasta. Toivoimme talosta selkeää näkymää sekä etelään että pohjoiseen, eikä sellaisia taloja ole valmismalleissa. 

Tonttikäynnin jälkeen meitä jännitti. Olimmeko osanneet kertoa olennaisen arkkitehdille? Miten hän nappaisi kiinni ideoistamme? Kun muutama viikko myöhemmin ajelimme kotiin Sunhousen Järvenpään toimistolta luonnospalaverista, onnenitkut olivat lähellä. Kalle oli suunnitelmassa huomioinut kaiken toivomamme ja paljon enemmän. Hän oli piirtänyt meille unelmien mökin!

Lue arkkitehdin opas talomallin valintaan
rakennusblogi mökin rakentaminenrakennusblogi mökin rakentaminen