Mitkä rakenteet nostavat talon hintaa

suunnitteluvaihe

Mitkä rakenteet nostavat talon hintaa?

Erkka

Saksiristikko, laattaperustus, maisemaikkuna, lämpöovi, eristepaksuus... Eri rakenteet maksavat eri määriä, mutta lopulta erot ovat kuitenkin häviävän pieniä ja hintaa tärkeämpää on tyytyväisyys lopputulokseen.

Tätä on kenenkään ulkopuolisen mahdotonta määrittää. Rakennuksen hintaa tärkeämpää on oikeiden rakenteiden valinta. Muista siis tämä: rakenteiden valinnalla ei ole niin suurta merkitystä rakennuksen loppukustannukselle, etteikö voitaisi valita oikeita, laadukkaita rakenteita.

Rakenteiden hinnan pohtimisen sijaan kannattaa jo suunnitteluvaiheessa yhdessä arkkitehdin kanssa sopia, mikä on rakentamisen budjetti. Jos jo suunnitteluvaiheessa päätetään käyttää edullisia rakenteita, on se lähtötieto suunnittelulle. Silloin hyvä suunnittelija osaa käyttää edullisiakin rakenteita oikein, ilman että talon haluttu tyyli siitä kärsii.

Rakenteiden hintaa murehtiessaan saattaa siis takertua toissijaisiin asioihin. Tärkeintä ei ole pohtia, miten talo tehdään halvalla, vaan miten se tehdään hyvin.

Mitkä rakenteet nostavat talon hintaa?

Kuva: Porvooseen rakenteilla oleva Sunhouse S315

Merenrantatontti Porvoossa

 

Lataa Opas #3 Rakentamisprosessin vaiheet

 


 

LUE MYÖS

Uuden talon rakentaminen vai vanhan talon remontoiminen?

Kuinka pitkään puutalo kestää?

Tontin muokkaus perustuksia varten