Voinko rakentaa taloni itse?

rakentamisvaihe

Voinko rakentaa taloni itse?

Erkka

Vasara pysyy kädessä ja töistä on helppoa jättäytyä vuodeksi pois. Voinko tällöin rakentaa taloni itse?

Talon voi rakentaa periaatteessa kuka tahansa, sillä Sunhouse käyttää pre cut -järjestelmää, eli kaikki runko-osat ovat valmiiksi oikean mittaisia ja numeroituja. Sunhouse keskittyy erityisesti rakennusten suunnitteluun ja erikoissuunnitelmien tekemiseen. Kaikki rakentamiseen liittyvät suunnitelmat ja ohjeistukset ovat arkkitehdin tekemiä sekä erittäin yksilöityjä ja tarkkoja. Kysymys on ennemminkin siitä, onko järkevää rakentaa itse.

Kokemattomalle rakentajalle emme voi suositella koko projektin vetovastuuta. Rakentaminen on tänä päivänä todella teknistä ja ammattitaitoa vaativaa puuhaa. Vaikka pre cut -rakenne on helppo asentaa, ei pelkkä Lego-rakentajan diplomi välttämättä riitä kovin pitkälle. 

Voinko rakentaa taloni itse?

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty –sanonta pitää kutinsa. Sunhousen suunnitelmat on tehty niin, että pre cut-rakentamisen tuntevan urakoitsijan on helppo tarttua toimeen ja ajankäyttö rakentamisessa keskittyy rakennuksen tekemiseen.

Jos olet joka tapauksessa päättänyt rakentaa itse, kannattaa valita pre cut -talopaketti. Pääset itse huolehtimaan jokaisen nurkan tiiviydestä, mutta hukkamateriaalin määrä on minimoitu, eikä rakentajan aika kulu peräkärryralliin rautakaupan ja työmaan välillä.

 

Lataa Opas #4 Rakennusprojektissa tarvittavat ammattilaiset

 

 


 

LUE MYÖS

Kuinka pitkään puutalo kestää?

Milloin rakennusprojekti kannattaa aloittaa? 

Kuinka valitsen oikean ikkunan?