Milloin rakennusprojekti kannattaa aloittaa-2

rakentamisvaihe

Milloin rakennusprojekti kannattaa aloittaa?

Erkka

Jos nyt aloittaa, niin onko juhannuksena sauna valmis? Jos rakentamisen aloittamisella ei ole tulenpalava kiire, kannattaa projekti suunnitella, niin että aloitus ja lopetus tapahtuu järkevästi, eikä turhia taukoja jouduta pitämään. 

"Kevät toi, kevät toi, muurarin." Kevät on monessa mielessä rakennushankkeiden parasta aikaa, sillä silloin on koko aurinkoinen kesä rakentamista edessä. Lisäksi kevät on vuoden kuivinta aikaa ja maa on jo sula. Kevään aloitukset ovat alueen parhailta rakentajilta kuitenkin usein myyty jo hyvissä ajoin. Ole siis ajoissa liikkeellä ja lähde kyselemään tuttavilta rakentajasuosituksia ennen kuin on myöhäistä.

 

Rakentamisen aikataulu >>

Milloin rakennusprojekti kannattaa aloittaa?

Talvella rakentamisessa on omat haasteensa kylmyyden ja ilmankosteuden kanssa, mutta moni työmies ottaa mielellään talveksi urakkasi, saatat saada jopa hintahyötyä. Syksy on vuodenajoista märin, mutta hyvä projektin aloitusajankohta, mikäli talo saadaan vedeltä suojaan ennen lumien tuloa. Tällöin talven yli voidaan rakentaa rauhassa ja kesä ei mene kokonaan rakennustyömaalla asuessa.

Karkeasti arvioiden normaali rakennusurakka kestää kahdelta rakennusmieheltä noin 6 kk/100 krs-m2. Rakennusaikaa pystyy lyhentämään lisäämällä työmiehiä, mikä lisää kustannuksia tai vähentämällä neliöitä, mikä taas säästää kustannuksissa. Tämäkin laskukaava auttaa rakennusvaiheen suunnittelussa.

Milloin rakennusprojekti kannattaa aloittaa?

Milloin rakennusprojekti kannattaa aloittaa?

 

Lataa Opas #2 Rakentamisen aikataulu

 


 

LUE MYÖS

Voinko rakentaa taloni itse?

Mitä talopakettiin ei kuulu?

Oikean sisäverhousmateriaalin valinta