Sunhouse-moderni-sauna

uutiset

Sunhouse julkaisi modernin saunamalliston - "Saunat ovat intohimomme"

Valtteri

Sunhouse julkaisi saunamalliston - kymmenestä modernista saunasta. Mallisto toteuttaa Sunhousen vähäeleistä ja aikaa kestävää arkkitehtuuria.

Saunat on suunniteltu suomalaiseen luontoon - niin puuttomalle katajista vihertävälle kallioluodolle kuin järven rannalle puiden suojaan. Maiseman yksityiskohtia voi ihailla rakennuksen suurista ikkunoista ja katetulta terassilta takkatulen loimutessa kauniisti. 

- Saunat ovat intohimomme, joten oli luonnollista tehdä saunamallisto. Halusimme luoda saunakokemuksesta rentouttavan ja rauhallisen, jolloin saunoja voi unohtaa arjen kiireet. Kiinnitimme erityistä huomiota ympäristön ja sisätilojen väliseen yhteyteen, koska parhaimmillaan rakennus ja muu ympäristö muodostavat käyttäjälleen vaikuttavamman kokemuksen yhdessä kuin erikseen, Sunhousen toimitusjohtaja Kalle Oikari kertoo.

Sunhouse Sauna XS1

Malliston saunat ovat kerrosaloiltaan 15-25 m², joten ne sopivat useille erilaisille rakennuspaikoille. Yksinkertaisimmillaan saunarakennukseen riittää löylyhuone, jossa myös peseydytään ja vilvoittelupaikka katetulla terassilla. Useassa mallissa on omina tiloinaan löylyhuone, pesuhuone ja tupa, joka toimii tarvittaessa pukuhuoneena. Tupa muuntuu helposti myös oleskelutilaksi ja vierashuoneeksi.

- On oleellista, että rakennuspaikka on tiedossa ennen kuin saunarakennus valitaan tai suunnitellaan. Tiloja mietittäessä rakentajan täytyy pohtia tarpeitaan omista käyttökokemuksista lähtöisin. Riittääkö uloskäynti pukuhuoneen kautta vai halutaanko päästä vilvoittelemaan suoraan saunasta. Lauteiden muodolla ja eri tasoilla voidaan vaikuttaa esimerkiksi saunojien ryhmittelyyn ja löylyjen kovuuteen, Oikari kertoo.

Saunamallistoon on valittu kymmenen erilaista saunarakennusta, joiden toimivuudesta on kokemusta. Saunoja on suunniteltu toista sataa, ja niistä haluttiin valita parhaat. Rakennukset suunnitellaan aina tontin ehtojen mukaisesti ja vakiomallin sopivuus tarkistetaan arkkitehdin toimesta.

- Ottaen huomioon rakennuspaikkojen toisistaan poikkeavat lähtötilanteet, emme oleta, että valmismalli on aina paras ratkaisu. Tärkeintä on, että rakennuksesta tulee saunojalleen maailman paras paikka. Jos mallistosta ei löydy täydellistä ratkaisua, suunnittelemme sinulle sellaisen, Oikari lopettaa.

 

Tutustu saunamallistoon

Sunhouse Sauna T

Varaa aika tapaamiseen