Pintamateriaalit-Hero-Header-Golden-Ratio1.3

sisustusvaihe

Kipsilevy vai puupaneeli, parketti vai lauta - oikean sisäverhousmateriaalin valinta

Erkka

Sisäverhousmateriaalit ovat ehkä merkittävimmät valinnat, joita rakennuttaja tekee. Omakotirakentajat tuntuvat mieltyneen suuresti kipsilevyyn, kun taas huvilarakentajat valitsevat useammin puupaneelin. Lattioissa parketteja on laidasta laitaan, lautaakin lukemattoman monessa eri värissä ja koossa. 

Sisäpuolen verhouksiin kannattaa käyttää tarkkaa harkintaa ja mielellään ammattilaisenkin apua, sillä kodin seinät, lattiat ja sisäkatot luovat kodin ilmeen ja tunnun.

Lattiat

Sunhouse luottaa taloissaan etenkin Timberwisen lankkuparketteihin, joissa yhdistyy sekä suomalaisuus että korkea laatu. Myös lautalattiaa saa Sunhouselta. Perinteisen lautalattian etuina erinomaisen kestävyyden lisäksi ovat aitous ja lämpö. Sekä lankkuparketin että lautalattian alle voidaan asentaa lattialämmitys, joka entisestään lisää asumismukavuutta. Laminaatteja emme suosittele taloihimme lainkaan, sillä vaikka laminaatti onkin kestävä materiaali, ei sen käyttömiellyttävyys yllä Sunhousen kriteereihin. Laattalattioiden sekä erilaisten mikrosementtipinnotteiden valitsemisessa autamme mielellään, vaikka ne eivät tällä hetkellä kuulukaan Sunhousen valikoimiin.
Oikean sisäverhousmateriaalin valinta

Timberwise, Snöhetta, tammi

Levyseinät 

Kipsilevy on maineensa veroinen, sillä se on helposti työstettävä materiaali ja verrattain edullinen. Ulkonäöltään kipsilevyllä saadaan saumatonta levyseinää, joka voidaan maalata tai tapetoida haluttuun sävyyn. Näin saadaan linjakas ja moderni ilme sisätiloihin.

Kolikon kääntöpuoli kipsilevyssä on tietty kaikuisa hengettömyys ja huono kestävyys. Reikien ja kolhujen kittaaminen on kuitenkin kipsilevyssä mahdollista, vaikka reikien tekemiseen tuleekin yksi työvaihe lisää puuseinään verrattuna.

Sunhousen taloihin voi valita myös vanerilevyä, joka antaa täysin omanlaisen lopputuloksen.

Paneeliseinät

Puupaneeliseinä mielletään usein enemmän vapaa-ajan asuntojen tyypilliseksi seinämateriaaliksi, onhan perinteinen paneeliseinä hyvin yleinen kesähuviloilla. Puupaneelista on kuitenkin saatavilla hyvin paljon erinäköisiä ja eri hintaisia vaihtoehtoja.

Sunhousella on tarjolla kahta puupaneelimallia, Kaita- ja Piena-puupaneelia. Kaita on tavallinen puupaneelilauta, jonka profiili on Sunhousen pääarkkitehti Kalle Oikarin suunnittelema. Sen erikoisuus on minimaalisen kapeat raot, joka tekee seinäpinnasta levollisen ja yhtenäisen. Kaita-paneelia on saatavilla useammassa leveydessä ja eri värivaihtoehdoissa. Myös puun oksaisuuden voi itse valita.
Piena-paneeli on upea erikoispaneeli, joka valmistetaan hyvin muotonsa säilyttävästä liimapuusta. Näin laudan pituutta ja leveyttä on voitu kasvattaa entisestään, jolloin päätyponttauksien määrä vähenee ja seinäpinnasta saadaan eheämpi. 

Piena-paneelia voidaan tehdä jopa 6-metrin mittaisena ja senkin voi sävyttää kaikilla värivaihtoehdoilla. Sunhouse käsittelee paneelinsa yleensä kuultoväreillä vahaamalla, jolloin värisävy on luonnollinen. Puunsyyt paistavat hieman sävytteen läpi ja vahapinta pitää puulle ominaisen tunnun. Myös peittomaalaus sekä väritön käsittely on mahdollista oksattomissa puupaneeleissa.


Hauhontien Piena-paneeli

Piena 15 x 195, Väri: Snow

PYSTYYN VAI VAAKAAN – SUNHOUSEN ULKOVERHOUSVAIHTOEHDOT

Me Sunhousella olemme helpottaneet ulkoverhouksen valintaa, sillä arkkitehtimme suunnittelevat suoraan talon ulkonäköön parhaiten istuvan ulkoverhouslaudan. Sunhousen ulkoverhouslauta on erityisen jämäkkää ja vähintään 28 mm paksua paneelia, joka käsitellään yleensä jo valmiiksi tehtaalla oikeaan sävyyn. Näin säästyy paljon työtä ja värisävystä saadaan yhtenäinen koko talon alalta. 

Pystyverhous on mahdollista tilata myös piilokiinnitettävänä, jonka ansiosta seinäpinnasta saadaan hyvin kaunis.

Ulkoverhouslaudat voidaan käsitellä millä hyvänsä Tikkurilan Valtti-kuultovärikartan mukaisella sävyllä. Yleisimmin taloihimme valitaan musta Tikkurila 5089 PIKI-niminen kuullote. Musta talo istuu suomalaiseen maisemaan kauniisti. Kertakäsittely jättää puunsyyt hyvin näkyviin ja toinen käsittelykerta antaa syvemmän sävyn.

 

UsWood_TaloVahvaselkä

Sunhouse pystyverhous UTS 30 x 145 mm

Tikkurila, Piki/Lumi, Akva ValttiColor -kuullote

 


 

LUE MYÖS

Hengittävä seinärakenne

Miten suunnitella aikaa kestävä talo?

Moderni vapaa-ajan asunto Sunhouselta