suunnitteluvaihe

Moderni vapaa-ajan asunto Sunhouselta

Erkka

On vaikeaa määritellä, mitä modernismi tai moderni arkkitehtuuri on. Modernismi on yhtäältä taiteen aikakausi 1900-luvun alkupuolella, toisaalta jatkuva tarve suunnitella ja luoda uusia, kiinnostavia muotoja vastalauseena traditionaaliselle tai konservatiiviselle.

_mg_3735.jpgVaikka modernismille on tyypillistä perinteiden hylkääminen ja uuden ajatuksen julkilausuminen, voidaan moderni vapaa-ajan asunto mielestämme suunnitella myös ilman totalitääristä ajattelua vanhan romuttamisesta. Ripaus vanhaa yhdistettynä aimo annokseen uutta luo koetellun sillan uuden ja vanhan välille. Sunhousella moderni vapaa-ajan asunto tarkoittaa esimerkiksi uuden muotoilun yhdistämistä perinteisiin puumateriaaleihin ja työtapoihin.

Moderni vapaa-ajan asunto koetaan eri tavalla

Eri ihmiset kokevat modernin suunnitelman erilaisella voimakkuudella. Tässäkin lajissa, altistumisen määrä modernille suunnittelulle johtaa usein siihen, että tulee tarve mennä eteenpäin kohti uutta ja vielä modernimpaa. Ja sitähän se modernismi juuri perusajatukseltaan onkin. Kohti uutta ja omintakeista muotoa ja merkitystä, jatkuvaa progressiota ja kehitystä.

Sunhousen suunnitteluprosessissa asiakas määrittää talon muotokielen. Suunnittelutyön aluksi järjestämme suunnittelukokouksen, jonka tehtävänä on selvittää suunnittelijalle asiakkaan mietymykset ja toiveet. Toimintamallin tarkoituksena on varmistaa, että moderni vapaa-ajan asunto suunnitellaan nimenomaan asiakkaan ehtojen ja tarpeiden mukaiseksi.

Lataa arkkitehdin 10 vinkkiä talomallin valintaan!