Kannattaako terassi lasittaa-1

sisustusvaihe

Kannattaako terassi lasittaa?

Erkka

Ajatus puolilämpimästä lisähuoneesta tuntuu monelle rakentajalle itsestäänselvältä asialta. Se saattaa olla oikein järkevä sijoitus, mutta vain tarkkaan perusteltuna.

Terassin lasittaminen on tällä hetkellä eräänlainen muoti-ilmiö, mutta muodin virtauksiin ei noin vain kannata loikata mukaan. Miksi lasittaisit terassisi? Rakennuksissa, joissa terassi on olohuoneen yhteydessä ja olohuone itsessään on pieni, terassin lasittaminen voikin toimia – näin yhteisen tilan määrää saa lisättyä. Samoin kahden rakennuksen väliin jäävän katetun terassin lasittaminen voi olla järkevää, jotta terassista ei tule käyttökelvotonta tuulitunnelia.

Toisaalta, jos olohuoneessa on suuret ikkunat, on se jo itsessään eräänlainen lasitettu terassi. Suuri-ikkunaisen huoneen rinnalle on turha tehdä toista lasitettua huonetta. Lasitusta voi toki hyödyntää tuulensuojana ilman, että tarvitsee rakentaa näkymää estävää seinää.

Lasitusta suunnitellessa kannattaa kuitenkin muistaa taas ottaa yhteys oman kunnan rakennusvalvontaviranomaisiin, sillä lasitettu terassi voi joissakin kunnissa vaikuttaa kerrosalalaskentamääritelmään. Joissakin kunnissa lasitettu terassi nimittäin mielletään huoneeksi.

Lataa Opas #1 arkkitehdin 10 vinkkiä taloprojektin aloittamiseen

 


 

LUE MYÖS

Oikean sisäverhousmateriaalin valinta

Minne terassi kannattaa sijoittaa?

Ekologinen rakentaminen - Rakentajan kuusi tapaa säästää luontoa