Moderni puutalo Sunhouselta

aloitusvaihe

Moderni puutalo – Tutustu Sunhousen taloihin

Valtteri

Sunhouse on keskittynyt modernien puutalojen suunnitteluun ja talopakettien toimittamiseen. Yhä useamman Suomessa valmistuvan rakennuksen tulisi olla asiakkaalle yksilöllisesti suunniteltu moderni talo. Sunhousen talomallisto tarjoaa erinomaisen lähtökohdan oman talosi suunnittelulle. Omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva talo syntyy helposti yhteistyössä Sunhousen arkkitehtien kanssa.

Tutustu Sunhousen taloihin:

1. Talomallisto
1.1 Saaristolaistalot
1.2 Linjakkaat talot
1.3 Kuutiomaiset talot
1.4 Saunat
2. Arkkitehdin suunnittelema talo

 

1. Talomallisto

Sunhousen talomallisto koostuu arkkitehtiemme suunnittelemista omakotitaloista ja vapaa-ajan asunnoista. Talot valmistetaan PRE-CUT järjestelmällä, jolloin rakennusosat esikatkotaan tarkasti tehtaalla ja talo kootaan valmiiksi rakennustyömaalla. Taloista saadaan järjestelmällä rakennettuna tiiviitä ja energiataloudellisia.

Rakenteet valmistetaan kotimaisista, puupohjaisista materiaaleista, jolloin ne aiheuttavat mahdollisimman vähän kuormitusta luonnolle. Hengittävä rakenne huolehtii sisäilman luonnollisesta kosteustasapainosta ja pitää sisäilman puhtaana. Ajaton design ja korkealuokkaiset rakennusmateriaalit varmistavat, että talot kestävät ja säilyttävät arvonsa.

 

Selaa talomallistoa

1.1 Saaristolaistalot

Sunhousen Saaristolaistalot ovat ulkoiselta hahmoltaan vähäeleisiä, mutta ihanan sympaattisia rakennuksia, jotka kestävät hyvin aikaa. Sisätilat ovat selkeitä, avaria ja ilmavia tiloja, joissa on paljon tilaa ajatuksille. Suuret terassit ja lattiaan asti ulottuvat ikkunat lisäävät talon ateljeemaisuutta.

Sunhouse Saaristolaistalo M1

Kuva: Sunhouse Saaristolaistalo M1

Sunhous Saaristolaistalo Sauna

Kuva: Sunhouse Saaristolaistalo L1

 

1.2 Linjakkaat talot

Linjakkaat talot tuovat maiseman upeasti sisään. Matalina sekä runkosyvyydeltään kapeina talot piiloutuvat luontoon mahdollisimman hyvin. Järven selällä purjehtija ei erota puiden lomasta pilkahtelevaa tummanpuhuvaa huvilaa. Näkymät aukeavat isoista valoisista tiloista kuitenkin kauniisti, kun katettu terassi sijaitsee rakennuksen sivulla. 

Linjakas talo S450

Kuva: Linjakas talo S450

Linjakas talo S560

Kuva: Linjakas talo S560

 

 

1.3 KUUTIOMAISET TALOT

Sunhousen Kuutiomainen talo Q1 on mainio esimerkki, miltä moderni omakotitalo voi näyttää. Kyseessä on kompakti omakotitalo, jossa on pyritty mahdollisimman tehokkaaseen tilan käyttöön, tyylikkyydestä tinkimättä. Q1 talo on ulkoiselta hahmoltaan yksinkertaisen suorakulmainen, jolloin rakennus istuu hyvin pienellekin tontille. Taloa voidaan muokata vapaasti arkkitehtiemme toimesta.

Rakennuksen valmistamiseen ja ylläpitoon kuluvan energian määrää on pyritty minimoimaan mahdollisimman energiatehokkaalla muodolla ja materiaalivalinnoilla. Moderni arkkitehtuuri nojaa monella tapaa perinteisiin ja hyviksi todettuihin muotoihin ja materiaaleihin. Kuutiomainen puutalo onkin ekologinen ja raikas vaihtoehto laatutietoiselle perheelle. 

Sunhouse kuutiomainen talo Q1

 

1.4 Saunat

Sunhousen saunamallistoon kuuluu kymmenen modernia saunarakennusta. Saunat ovat kerrosaloiltaan 15-25 m², joten ne sopivat useille erilaisille rakennuspaikoille. Useassa mallissa on omina tiloinaan löylyhuone, pesuhuone ja tupa, joka toimii tarvittaessa pukuhuoneena. Tupa muuntuu helposti myös oleskelutilaksi ja vierashuoneeksi.

Vakioidun saunan etuja ovat moneen tyyliin ja rakennuspaikkaan sopivat tilaratkaisut ja tarkkaan mietityt, toimivat yksityiskohdat. Saunan toimivuus tontille tarkistetaan aina arkkitehtiemme toimesta.

Sauna Y

Kuva: Sauna Y

Sauna XS1-terassi

Kuva: Sauna XS1

 

 

2. Arkkitehdin suunnittelema talo

Jos talomallistosta ei löydy täydellistä ratkaisua, suunnittelemme sellaisen. Talon suunnitteleminen alkaa suunnittelusopimuksella, jolla sovitaan mitä lähdetään suunnittelemaan ja paljonko suunnittelu tulee maksamaan. Tämän jälkeen pidetään tonttikäynti ja suunnittelukokous.

Tonttikäynnin aikana arkkitehti tutustuu tontin maastoon, pinnanmuotoihin, sijaintiin, ilmansuuntiin, näkymiin, kasvillisuuteen, rantaan, naapureiden rakennuksiin, tontin rajoihin, ja siihen, miten aurinko osuu eri kohtiin tonttia. Näin määritellään parhaiten soveltuvat paikat kaikille suunniteltaville rakennuksille, tielle, parkkipaikalle, kasvimaalle, laiturille, teknisille ratkaisuille sekä muille tontin toiminnoille.

Suunnittelukokouksessa käydään läpi tontilla tehdyt havainnot ja perehdytään tarkasti asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin. Arkkitehti huolehtii oikeiden kysymysten esittämisestä, jolloin kaikki asiakkaan tarpeet tulee huomioitua. Näiden tietojen pohjalta arkkitehti on valmis aloittamaan talon luonnossuunnittelun.

Pääset tutustumaan arkkitehtiemme suunnittelemiin rakennuksiin luonnosgalleriassa. Sopivaa ratkaisua kannattaa tiedustella myös lähimmältä Sunhouse edustajaltasi.

 

Lue lisää arkkitehtisuunnittelusta

Sunhouse S1627_2

Kuva: Sunhouse S1627 vapaa-ajan asunto

Sunhouse S180121

Kuva: Sunhouse S180121 saunarakennus

Sunhouse S1406 moderni omakotitalo

Kuva: Sunhouse S1406 omakotitalo

 


 

LUE MYÖS

Miten suunnitella aikaa kestävä talo?

Kuinka pitkään puutalo kestää?

Mitä arkkitehti miettii suunnittelussa?