Ikkunapellit ja ovien kynnyspellit mittoihin leikattuna

raksablogi, koti arkkitehdiltä

Ikkunapellit ja ovien kynnyspellit mittoihin leikattuna

Johannes

Ikkunapellit ja ovien kynnyspellit eivät sisälly yleensä talotoimituksiin (kuten eivät sadevesijärjestelmätkään). Peltien ja pellitysten kokonaisurakan tarjoajia löytyy jokaiselta paikkakunnalta Suomessa.

Lue: Sadevesijärjestelmän syöksyt ja kourut suunniteltua aikaisemmin paikalleen

Sunhousen arkkitehdin suosituksista päädyimme valkoisiin (RR 20) PVDF-pinnoitteisiin ikkunapelteihin. Paljon käytettäviin ovi-aukkoihin valitsimme kestävämmät kirkkaat Stucco 1.50 pellit ja vähemmän käytettäviin oviaukkoihin paksummat valkoiset polyesteripinnotteiset pellit.

Timpurit toivoivat, että saisivat asentaa pellit itse samalla kun tekevät ikkunoiden laudoituksia ja viimeistelevät ikkuna- ja oviasennuksia. Tilasin tarvikkeen Pettersteeliltä timpureiden ottamien mittojen mukaan.

Tilaaminen onnistui sähköpostilla (jos tilaat useammin, niin suosittelen käyttämään Pettersteelin omaa verkkokauppajärjestelmää). Skannasin liitteeksi asentajien piirtämät mitat ja määrät. Sain samana päivänä tarjouksen ja erittelyn, jonka hyväksytin vielä timpureilla. He tarkistivat mitat ja määrät, jonka jälkeen jätin lopullisen tilauksen.

Ikkunapellit ja ovien kynnyspellit mittoihin leikattuna

Pellit saapuivat seuraavalla viikolla esimerkillisen hyvin pakattuina. Peltien pinnat olivat suojattu muovilla. Yhtäkään mittavirheellistä peltiä ei paketista löytynyt. Mittojen mukaiset pellit asettuivat nopeasti paikalleen.

Ikkunapellit ja ovien kynnyspellit mittoihin leikattuna

Koska talossa ei ole juuri räystäitä ja halusimme sadeveden päätyvän pois seinuksilta, niin päätimme pysyä peltien standarimitoissa. Esimerkiksi Pettersteeliltä tilattaessa voit itse määrittää mitat ja taitoskohdat.

Ikkunapellit ja ovien kynnyspellit mittoihin leikattuna

Kirkas ovipelti kestää valkoista peltiä paremmin astumista eikä likaannu niin helposti. Stucco-pellin kuvion ansiosta pelti ei ole märkänäkään kovin liukas.

Ikkuna- ja ovipeltien mittaamiseen kannattaa pyytää apua tai ohjeistusta omilta asentajilta. Laadukkaat ja mittoihin leikatut pellit asentuvat valtavan nopeasti, eikä niiden asentaminen välttämättä vaadi edes rakennusalan kokemusta.