Omakotitalon jäykistävä vinokoolaus

raksablogi, koti arkkitehdiltä

Ikkunoiden ja ulko-ovien laadussa ei kannata tinkiä

Johannes

Omakotitalon ikkunoiden ja ovien laadun merkitystä asumismukavuuteen, talon energiatehokkuuteen, käytettävyyteen, ulkonäköön ja valaistukseen ei voi liikaa korostaa.

Asiakkaana on ollut mukava huomata, että Sunhousen arkkitehtisuunnittelu ja kaikki tekeminen tähtää omakotitalon korkeaan laatuun kaikissa materiaaleissa ja valinnoissa – näin oli myös ikkunoiden ja ovien kohdalla. Annoimme arkkitehdille täydet valtuudet valita meidän kohteeseen sopivat ikkunat ja ovet ja otimme ne mukaan talopakettitoimitukseen.

Sunhouse valitsi ikkunat KLAS1-valikoimasta ja ulko-ovet Kaskipuulta. Molemmat toimittajat olivat meille tuttuja ja tiesimme vaihtoehtojen olevan varmasti laadukkaita, kun myös Sunhouse niitä suositteli ja oli käyttänyt aikaisemmissa kohteissa.

Ikkunoiden ja ulko-ovien laadussa ei kannata tinkia

Ikkunoiden ja ovien tyylien, kokojen, määrän ja värien hahmottamisessa auttaa suuresti Sunhousen luonnossuunnittelu ja sen lopputuloksena syntyvät 3D-kuvat. Luonnoskuvissa käytettävät ikkunamallit ja ovet ovat ulkonäöltään hyvin lähellä lopullisia. Luonnoskuvista on myös hahmotettavissa valon määrä ja maiseman / naapureiden huomiointi ikkunoiden sijainneissa ja mitoissa.

Ikkunoiden ja ulko-ovien laadussa ei kannata tinkia

Ikkunoiden ja ovien asennus aloitettiin heti, kun kuivasirotelattian päältä voitiin poistaa muovit ja ylimääräinen kuivumista hidastanut vesi. Ovet ja ikkunat saapuivat tontille kahdessa lähetyksessä.

Ikkunoiden ja ulko-ovien laadussa ei kannata tinkia

Lähes kaikki ikkunat olivat nostettavissa paikoilleen kahden asentajan voimin. Olohuoneen ja yläkerran ikkunoiden paikalleen nostamiseen käytettiin kuitenkin nostinta. Yhteensä lisäkustannuksia aiheuttavia nostintyötunteja kertyi ikkunoiden asennuksen aikana kaksi tuntia.

Ikkunoiden ja ulko-ovien laadussa ei kannata tinkia

Ikkuna- ja oviasennukset viimeisteltiin ulkoapäin ikkunapellein ja ikkunapielilaudoituksin. Sisäpuolelta ikkunat tiivistetään rakenteisiin uretaanilla, ilmansuojapaperilla ja höyrynsuojateipillä.

Ikkunoiden ja ulko-ovien laadussa ei kannata tinkia

Ikkunoiden ja ulko-ovien laadussa ei kannata tinkia

Korkeat ja kapeat ruudut ovat sisäänpäin aukeavia ranskalaisia ovia. Ranskalainen ovi näyttää ikkunalta ja on tyylikäs, mutta on tarvittaessa käytettävissä kuten tavallinen ovi.

Valittuihin ikkunoihin ja oviin on helppo olla tyytyväinen. Ne ovat testikäytön perusteella erittäin laadukkaat. Sisustuksellisesti tummat puitteet tulevat sopimaan hyvin betonilattiaan, valkoisiin sisäseiniin ja puukattoon.

Saunarakennuksen ikkunapuitteet ovat puisia ja sopivat siten hyvin tulevaan paneeliseinään.